ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΝΕΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2020Β

Το ΔΙΕΚ Ναυπάκτου καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν την ειδικότητα που θα τους ενδιέφερε να λειτουργήσει στο ΔΙΕΚ τον ερχόμενο Οκτώβριο 2020, για το Χειμερινό Εξάμηνο 2020Β, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/10cHk-aaJyYk0oWIuOjb1IvWovL60mYJ6rNPYIxQlTj8/edit?usp=drivesdk&chromeless=1

Για να υποβάλετε την προτίμησή σας στο ερωτηματολόγιο, θα πρέπει να δηλώσετε αρχικά το e-mail σας και να είστε συνδεδεμένοι με τον Google λογαριασμό σας.


 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Από Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 έως και Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, το ΔΙΕΚ θα λειτουργεί σε πρωινό ωράριο.

Οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού θα είναι από ώρα 10:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ.

Το ΙΕΚ θα παραμείνει κλειστό από Δευτέρα 3 Αυγούστου έως και Παρασκευή 14 Αυγούστου.


 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΟΠΠΕΠ

Ο ΕΟΠΠΕΠ ανακοίνωσε το πρόγραμμα εξετάσεων πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ θεωρητικού μέρους καθώς και τα στοιχεία όλων των εξεταστικών κέντρων.

Για πληροφορίες δείτε το site του ΕΟΠΠΕΠ: https://www.eoppep.gr


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Με σημερινή του ανακοίνωση, ο ΕΟΠΠΕΠ ενημερώνει ότι οι εξετάσεις πιστοποίησης των αποφοίτων ΙΕΚ, θα διεξαχθούν σε τρεις φάσεις:

 • 13 έως 16 Ιουλίου
 • 28 έως 31 Αυγούστου
 • 1 έως 4 Σεπετεμβρίου

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ


Η επανέναρξη λειτουργίας του ΙΕΚ Ναυπάκτου είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 18 Μαΐου. Το ωράριο των μαθημάτων ξεκινά στις 2:30 μ.μ. και ολοκληρώνεται στις 6:25 μ.μ., και σε ορισμένες περιπτώσεις στις 7:05 μ.μ., ανάλογα με το πρόγραμμα της κάθε ειδικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επανέναρξη λειτουργίας των ΙΕΚ, μπορείτε να δείτε εδώ την σχετική εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης.

Σύμφωνα με την παράγραφο 8 της ανωτέρω εγκυκλίου "Σε περίπτωση καταρτιζόμενων που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή έρχονται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσεί, είναι δυνατή η ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση των καταρτιζόμενων, που προβλέπεται στην παράγραφο 7 της παρούσας. Στην περίπτωση αυτή οι καταρτιζόμενοι θα αποστείλουν γραπτή δήλωση στο Ι.Ε.Κ."

Όσοι από τους καταρτιζόμενους εμπίπτουν στην ανωτέρω περίπτωση της παρ. 8 της εγκυκλίου, μπορούν να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του νόμου 1599/1986 και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο mail του ΙΕΚ: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , έως τη Δευτέρα 18/5 και ώρα 2:00 μ.μ.

Κατεβάστε εδώ την υπεύθυνη δήλωση.


 

  

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Ενημερώνουμε τους σπουδαστές και εκπαιδευτές μας, ότι δυστυχώς τα τεχνικά προβλήματα λειτουργίας των υπηρεσιών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (web hosting, eClass, mail), συνεχίζονται και την τρέχουσα εβδομάδα, χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το πότε αυτές θα επαναλειτουργήσουν κανονικά.


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ, παρατάθηκε έως τις 15/5/2020.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.


 

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

 


  ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ

Λόγω της αναστολής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών της χώρας και στα πλαίσια διατήρησης της επαφής των σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ με την εκπαιδευτική διαδικασία, καλούμε τους σπουδαστές μας να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης open eclass στη διεύθυνση:  http://eclass.ieknafpa.mysch.gr/ 

Οι εκπαιδευτές θα αναρτήσουν έγγραφα ή σημειώσεις των μαθημάτων τους, στην προσπάθεια να διατηρηθεί η επικοινωνία και αλληλεπίδραση με τους σπουδαστές.

Οι κωδικοί είναι ίδιοι με του προηγούμενου εξαμήνου. 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, καλούνται οι σπουδαστές μας να επικοινωνήσουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή και τηλεφωνικά με το ΙΕΚ.


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους σπουδαστές μας ότι παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ του ΕΟΠΠΕΠ. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το παρακάτω link:  

Παράταση Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής στις εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων ΙΕΚ και ΣΕΚ


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η Γραμματεία του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου σας ενημερώνει ότι κατά την διάρκεια των 14 ημερών αναστολής της εκπαιδευτικής λειτουργίας του ΙΕΚ, θα εξυπηρετεί το κοινό για διοικητικά θέματα από 14.00 έως 18.00.


 

Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής στις εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων ΙΕΚ και ΣΕΚ

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα, Τετάρτη 11/03/2020, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης των αποφοίτων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.).

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις θα διαρκέσει έως τις 31/03/2020.

Παρακαλούμε θερμά να μελετήσετε προσεκτικά τον αναλυτικό Οδηγό Υποβολής, πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφής στο Μητρώο Υποψηφίων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. θα είναι διαθέσιμο από τις 13:00 μ.μ. και μετά

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία μπορείτε να απευθύνεστε, καθημερινά, 11:00 π.μ. - 2:00 μ.μ., στις τηλεφωνικές γραμμές 210.27.09.164, 210.27.09.165 και 210.27.09.172 καθώς και να αποστέλλετε ηλεκτρονικά μήνυμα (https://eepikoinonia.eoppep.gr/welcome), επιλέγοντας την Κατηγορία: «ΔΠΠ: Εξετάσεις Πιστοποίησης Αποφοίτων Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ)» 

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Ιωάννα Λυτρίβη

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε  την Τρίτη 3-3-2020 το απόγευμα  το Τμήμα «Στελέχη Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών», με τον εκπαιδευτή τους Σφέτσο Χαράλαμπος στο πλαίσιο των εργαστηριακών Μαθημάτων Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα και Αυτοάμυνα – Αυτοπροστασία, στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρία Αρσάκεια–Τοσίτσεια Σχολεία με έδρα το Πλατάνι Πατρών.

Οι καταρτιζόμενοι συναντήθηκαν με τον Αρχιφύλακα και τους φύλακες της εγκατάστασης και εκπαιδεύτηκαν – ενημερώθηκαν σε θέματα στατικής φύλαξης εγκαταστάσεων, ελέγχου εισόδου ατόμων και οχημάτων σε φυλασσόμενη εγκατάσταση, χρήσης αλεξίσφαιρων γιλέκων και πεζών περιπολιών.

 

Το ΙΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ευχαριστεί τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρία Αρσάκεια–Τοσίτσεια Σχολεία για την αγαστή συνεργασία στο πλαίσιο εκπαίδευσης των σπουδαστών μας.

 


 

Διενέργεια εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων ΙΕΚ και ΣΕΚ

 

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας διενέργειας Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης των Αποφοίτων ΙΕΚ και ΣΕΚ, ύστερα από τη δημοσίευση της υπ’ αριθμ. 26760/Y1 Κοινής Απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, με θέμα: «Τροποποίηση διατάξεων της απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, αριθμ. 2944/2014 κοινής υπουργικής απόφασης «Σύστημα Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης των Αποφοίτων των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και των σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.)», ως ισχύει.» (Φ.Ε.Κ. Β’ 590/24.02.2020).
(Βρείτε την Απόφαση εδώ)

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στις εξετάσεις θα εκκινήσει την Τετάρτη 11/03/2020 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 27/03/2020, σύμφωνα με αναλυτικές οδηγίες που θα ανακοινωθούν.

 


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ  ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2020Α 

 

Δείτε εδώ το ανακοινοποιημένο στο ορθό πρόγραμμα μαθημάτων του Εαρινού Εξαμήνου 2020Α. 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ 

 

 Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο  του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

με «Oδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης

στις Σχολικές Μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες»

 

 


 

ΕΝΑΡΞΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2020Α

 

Με βάση οδηγίες από τα αρμόδια τμήματα της Διεύθυνσης Διά Βίου Μάθησης, αιτήσεις μετεγγραφής θα υποβάλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στο ΠΣ (μενού Κατάρτιση->Μετεγγραφές->Εισερχόμενες Μετεγγραφές).

 

Η διαδικασία υποβολής του αιτήματος μετεγγραφής ξεκινά στο ΙΕΚ υποδοχής του ενδιαφερόμενου/νης (εκεί όπου επιθυμεί να φοιτήσει),η έγκρισή της γίνεται από το αρμόδιο τμήμα της Δ/νσης ΔΒΜ και ακολουθεί η ολοκλήρωση της εγγραφής από το ΙΕΚ υποδοχής.

  

Η δυνατότητα υποβολής αιτήματος μετεγγραφής είναι ήδη ενεργή.

 


 

Eνημερωτικό κείμενο για την καμπάνια του ΣΕΒ "Η Ελλάδα παράγει: Επαγγέλματα με μέλλον"

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα, παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, την αύξηση του αριθμού των πτυχιούχων ανώτατης εκπαίδευσης και το ευρύ φάσμα επιλογών που προσφέρει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, σε επίπεδο βαθμίδων, διαδρομών και ειδικοτήτων, οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να καλύψουν κενές θέσεις εργασίας και εντοπίζουν ελλείψεις σε ειδικότητες και δεξιότητες, που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Ο ΣΕΒ, στηρίζοντας την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια, εγκαινιάζει μία ενημερωτική εκστρατεία για την προβολή επαγγελμάτων «με μέλλον». Σε μία σειρά ολιγόλεπτων βίντεο, παρουσιάζονται 11 επαγγελματικές ειδικότητες σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας και αναδεικνύονται οι γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται, ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις να διεκδικήσουν με αξιώσεις μία θέση στις σύγχρονες διεθνείς αλυσίδες αξίας.

Επιδίωξή μας, μέσα από την εκστρατεία «Η Ελλάδα παράγει: Επαγγέλματα με μέλλον», είναι:

-        Η ενημέρωση των νέων εργαζομένων, των φοιτητών, των μαθητών και των ανέργων για τις διαδρομές σε επαγγέλματα με προοπτική

-        Η ανάδειξη της ανάγκης για προσαρμογή της εκπαίδευσης στις προκλήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας προκειμένου να εφοδιάζει το ανθρώπινο δυναμικό με σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες

-        Η βελτίωση της ελκυστικότητας επιλεγμένων τεχνικών επαγγελμάτων με προοπτική.

Οι ειδικότητες στις οποίες εστιάζει η εκστρατεία του ΣΕΒ επελέγησαν με βάση τα εξής κριτήρια:

·         Κρισιμότητα ειδικότητας για τη λειτουργία των επιχειρήσεων

·         Δυσκολία εξεύρεσης κατάλληλα καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού από τις επιχειρήσεις

·         Βελτίωση των επιδόσεων του επαγγέλματος τα τελευταία χρόνια

·         Πρόβλεψη διεύρυνσης της ζήτησης λόγω τεχνολογικών ή άλλων μεταβολών

·       

Από τα επαγγέλματα που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, επελέγησαν τα εξής 11: 

1.    Μηχανικός Δικτύων και Βάσεων Δεδομένων

2.    Μηχανικός Ανάπτυξης Λογισμικού

3.    Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων

4.    Τεχνικός Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων

5.    Τεχνικός Αυτοματισμών

6.    Στέλεχος Διαχείρισης Ασφάλειας & Ποιότητας Τροφίμων

7.    Εργοδηγός κλάδου εξόρυξης

8.    Στέλεχος προώθησης εξαγωγών

9.    Στέλεχος εφοδιαστικής αλυσίδας

10.  Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων

11.  Χειριστής μηχανημάτων έργου.

Σε καθένα από τα 11 βίντεο, επαγγελματίες και οι προϊστάμενοί τους απευθύνονται με αμεσότητα στον θεατή, περιγράφοντας την καθημερινότητά τους, τις προσωπικές τους εμπειρίες, τις προκλήσεις και δυσκολίες του επαγγέλματός τους, την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους διαδρομή, τις απαιτούμενες δεξιότητες, τις φιλοδοξίες τους και τις προοπτικές ανέλιξής τους. Ταυτόχρονα, μέσα από την παρουσίαση στοιχείων τεκμηρίωσης και τις παρεμβάσεις άλλων φορέων, αναδεικνύεται η δυναμική και η κρισιμότητα κάθε επαγγέλματος για τις επιχειρήσεις και την οικονομία συνολικά.

Πιστεύουμε ότι η ευρύτερη δυνατή διάδοση των βίντεο θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους νέους, μαθητές, σπουδαστές, γονείς, εκπαιδευτικούς κλπ. να γνωρίσουν επαγγελματικές διαδρομές «με μέλλον» και να κατανοήσουν καλύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες επιχειρήσεις στην εύρεση εργαζομένων με τις κατάλληλες δεξιότητες

 

Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Memo με τα βασικά στοιχεία από την έρευνα του ΣΕΒ για τις δεξιότητες.

Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Memo της εκστρατείας ενημέρωσης: «Η Ελλάδα Παράγει: Επαγγέλματα με Μέλλον».

Μπορείτε να δείτε τα βίντεο της εκστρατείας στον σύνδεσμο: http://bit.ly/SEV4jobs

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την καμπάνια μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κυρία:

 

Αννίτα Μαλαβέτα

Communications Officer

Τομέας Εταιρικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων

ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιώνΞενοφώντος 5, 105 57 Αθήνα

Τ:211 5006 132, 211 5006 000  

F: 210 3222 929

 

E:amalaveta@sev.org.grwww.sev.org.gr

 


 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Δημοσιεύτηκε η Πρόσκληση Καταρτιζομένων ΔΙΕΚ για υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα Μαθητείας ΙΕΚ. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις πήραν παράταση και θα γίνουν μέχρι τη Δευτέρα  27/1/2020 και ώρα 10:00 π.μ. στο site:

https://mathiteia.it.minedu.gov.gr/

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας επισκεφτείτε την ενότητα:

http://www.gsae.edu.gr/el/epaggelmatiki-katartisi/mathiteia-diek/mathiteia-prosklisi

Σημειώνεται, ότι το Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου θα υλοποιήσει πρόγραμμα μαθητείας για την ειδικότητα Φυσικοθεραπείας.

Η πρόσκληση όμως δεν αφορά μόνο τους αποφοίτους του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου, αλλά όλους τους αποφοίτους Δ' Εξαμήνου χωρίς ΒΕΚ, από οποιοδήποτε Δ.ΙΕΚ.


 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019Β


Δείτε εδώ το ανακοινοποιημένο στο ορθό πρόγραμμα των τελικών εξετάσεων  του Χειμερινού Εξαμήνου 2019Β.


 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019Β


Δείτε εδώ το ανακοινοποιημένο στο ορθό πρόγραμμα αναπληρώσεων μαθημάτων του Χειμερινού Εξαμήνου 2019Β.

 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ

Δημοσιεύτηκε σήμερα η Πρόσκληση Καταρτιζομένων ΔΙΕΚ για υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα Μαθητείας ΙΕΚ. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα γίνουν μέχρι τη Δευτέρα  27/1/2020 και ώρα 10:00 π.μ. στο site:

https://mathiteia.it.minedu.gov.gr/

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας επισκεφτείτε την ενότητα:

http://www.gsae.edu.gr/el/epaggelmatiki-katartisi/mathiteia-diek/mathiteia-prosklisi

Σημειώνεται, ότι το Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου θα υλοποιήσει πρόγραμμα μαθητείας για την ειδικότητα Φυσικοθεραπείας. Η πρόσκληση όμως δεν αφορά μόνο τους αποφοίτους του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου, αλλά όλους τους αποφοίτους Δ' Εξαμήνου χωρίς ΒΕΚ, από οποιοδήποτε Δ.ΙΕΚ.


 Εξετάσεις Πιστοποίησης Δ.Ι.Ε.Κ

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι η υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής στις εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος Ιανουαρίου 2020.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες πληροφορίες
 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του τμήματος Β. Βρεφονηπιοκόμων  του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου

στο 4ο ΚΔΑΠ Δ. Ναυπακτίας την Τρίτη 24/12/2019.

 

 

 

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Ναυπάκτου ,της ειδικότητας Διασώστες πλήρωμα ασθενοφόρου  μαζί με τους εκπαιδευτές Κηπουργό Γιώργο, Κούρτη Γρήγορη και Λάμπρη Θεοδώρα , συμμετείχαν στην 5η ημερίδα Του ΠΜΣ Δημόσια Υγεία με θέμα την Δημοσια Υγεία στο προσκήνιο στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Οι σπουδαστές παρακολούθησαν στο work cafe επίκαιρα θέματα , όπως  Μετανάστες με έμφαση στα ασυνόδευτα ανήλικα, Αυτοκτονικότητα, Παιδικός Καρκίνος , Aids σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και συζήτησαν τις νέες τάσεις και προσεγγίσεις  από το πρίσμα της δημόσιας υγείας.

 

Τέλος συναντήθηκαν και συζήτησαν με τους σπουδαστές του ΔΙΕΚ Πατρών αντίστοιχης ειδικότητας στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και επικοινωνίας.

Ευχαριστούμε το ΔΙΕΚ Ναυπάκτου που γίνεται αρωγός σε τέτοιες δράσεις και για την συνεχή υποστήριξη του σε θέματα προαγωγής υγείας.

 


 

 

 


 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Και το ΔΙΕΚ Ναυπάκτου, με τον κουμπαρά του, συμμετείχε στην συγκέντρωση του ποσού για την αποκατάσταση της υγείας του μικρού ήρωα Παναγιώτη Ραφαήλ!!!

 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δείτε  εδώ το χρονοδιάγραμμα του χειμερινού εξαμήνου 2019Β  και την εβδομάδα προόδου.

  


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από σήμερα Δευτέρα 21/10 και για όσο χρειαστεί θα υπάρχει κουμπαράς στο χώρο της Γραμματείας του ΔΙΕΚ Ναυπάκτου, όπου ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει με όποιες δυνατότητες έχει, ενώ το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί στον εν λόγω κουμπαρά θα κατατεθεί εξ ολοκλήρου στον δημοσιευμένο λογαριασμό, ώστε με την βοήθεια όλων μας ο μικρός ήρωας να βρεθεί στις ΗΠΑ για να κερδίσει τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του!

 

Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ!

 

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την  16-10-2019 οι σπουδαστές Γ Εξαμήνου της ειδικότητας Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών του  ΔΙΕΚ Ναυπάκτου, στα πλαίσια του μαθήματος Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα επισκέφθηκαν

το Πανεπιστήμιο Πατρών,

το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών

 

και τον πολυχώρο Veso Mare

 

όπου ενημερώθηκαν για θέματα στατικής και εποχούμενης φύλαξης εγκαταστάσεων συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτή τους Σφέτσο Χαράλαμπο.

 


 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε  τις οδηγίες  που δόθηκαν στους νέους σπουδαστές για το εξάμηνο 2019Β σχετικά με την φοίτηση τους και τον τρόπο λειτουργίας του ΔΙΕΚ.

 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλούνται οι καταρτιζόμενοι του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου που επιθυμούν να αιτηθούν απαλλαγές από μαθήματα της ειδικότητάς τους, να υποβάλλουν σχετική αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στο γραφείο της Υποδιευθύντριας κ. Παπαγεωργίου Κωνσταντίνας.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

 • Φωτοτυπία ταυτότητας
 • Ατομικό δελτίο καταρτιζομένου (για απαλλαγές από μαθήματα που έχουν κατοχυρωθεί σε άλλες ειδικότητες των ΙΕΚ)
 • Αντίγραφο πτυχίου (για απόφοιτους ΑΕΙ-ΤΕΙ)
 • Αναλυτική βαθμολογία (για απόφοιτους ΑΕΙ-ΤΕΙ)
 • Οδηγό σπουδών της σχολής απ’ όπου αποφοίτησε (για απόφοιτους ΑΕΙ-ΤΕΙ)
 • Πιστοποίηση στη χρήση Η/Υ
 •  Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου τουλάχιστον Β2

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων:

 

Τετάρτη 09/10/2019 έως Τρίτη 15/10/2019 και ώρες 16:00 - 18:30.


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019Β


Δείτε εδώ το πρόγραμμα μαθημάτων του Χειμερινού Εξαμήνου 2019Β.


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Καλούνται όλοι οι σπουδαστές και σπουδάστριες του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου, να προσέλθουν στο Δ.ΙΕΚ αύριο Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 2:45, για την έναρξη των μαθημάτων του Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2019Β.


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ Α ΦΑΣΗΣ:

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων της Α φάσης

παρατείνονται μέχρι και τη Δευτέρα 23-09-2019.

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΔΙΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ


Καλούνται οι επιτυχόντες υποψήφιοι να προσέλθουν απαραιτήτως από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, και ώρες 13:00 – 20:00, στη Γραμματεία του ΔΙΕΚ Ναυπάκτου, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για να υποβάλουν Αίτηση Εγγραφής.

Δείτε εδώ τους επιτυχόντες υποψηφίους του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου.

Η τήρηση της παραπάνω προθεσμίας εγγραφής είναι ΚΡΙΣΙΜΗ. Όσοι επιτυχόντες υποψήφιοι δεν προσέλθουν εντός της καθορισμένης προθεσμίας, αυτόματα θα θεωρηθούν ότι δεν αποδέχονται την εγγραφή τους και τίθενται εκτός της διαδικασίας επιλογής.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι των ΔΙΕΚ που δεν έχουν επιτύχει στην ειδικότητα της 1ης προτίμησής τους, έχουν δικαίωμα κατά την εγγραφή τους να αιτηθούν ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ώστε να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε τμήμα υψηλότερης προτίμησης κατά την επιλογή επιλαχόντων βάση μορίων. Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του ΙΕΚ Ναυπάκτου.

Σε περιπτώσεις ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ αυτό καταγράφεται στην αίτηση του υποψηφίου (στο χώρο που αναφέρεται για ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ) την οποία και υπογράφει. Η πληροφορία αυτή καταγράφεται σε πληροφοριακό σύστημα. Ο τελικός αριθμός των τμημάτων που θα λειτουργήσουν στα ΔΙΕΚ θα καθοριστεί με βάση τις εγγραφές που θα πραγματοποιηθούν.

Δικαιολογητικά:

Κατά την προσέλευσή τους στα κατά τόπους ΔΙΕΚ οι επιτυχόντες υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν:

1.    Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους.

2.    Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β’ Κύκλου, Πτυχίο ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ κ.λπ.) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ).

3.    Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους (κοινωνικά κριτήρια, εργασιακή εμπειρία)

4.    Προαιρετικά εκτυπωμένο αντίγραφο της ηλεκτρονικής αίτησής τους σε οριστική μορφή (με αριθμό πρωτοκόλλου).

Η ηλεκτρονική αίτηση εκτυπώνεται από την ιστοσελίδα: https://diek.it.minedu.gov.gr Σημειώνεται ότι το εκτυπωμένο αντίγραφο της αίτησης διευκολύνει τη διαδικασία εγγραφής. Ωστόσο, η μη προσκόμισή του δεν αποτελεί λόγο αδυναμίας εγγραφής, καθώς τα ΙΕΚ ήδη διαθέτουν καταλόγους με αναλυτικά στοιχεία επιτυχόντων.

Τα φωτοαντίγραφα δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένα. Αρκούν απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων από δημόσιες υπηρεσίες (Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74 /Α’/26-3-2014). Αντίστοιχα, γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά τα απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων των ιδιωτικών εγγράφων, εφόσον τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί αρχικά από δικηγόρο καθώς και ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα όσων ιδιωτικών εγγράφων φέρουν θεώρηση από τις υπηρεσίες και τους φορείς που εμπίπτουν στη ρύθμιση (π.χ. απολυτήριο ιδιωτικού λυκείου που φέρει τη θεώρηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων). Επίσης, γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά τα ευκρινή φωτοαντίγραφα αλλοδαπών εγγράφων, υπό την προϋπόθεση ότι τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί πρωτίστως από δικηγόρο. 

Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους  αυτοπροσώπως, όπως αναγράφεται στην πρόσκληση. Αν αυτό δεν είναι δυνατό για σοβαρό και τεκμηριωμένο λόγο (π.χ. ασθένεια, ωράριο εργασίας), τα δικαιολογητικά του υποψηφίου κατατίθενται με την απαραίτητη  εξουσιοδότηση στο φάκελο εγγραφής.

Το προσωπικό του ΔΙΕΚ θα προβεί σε έλεγχο ορθότητας των δηλωθέντων μορίων του επιτυχόντα, όπως φαίνονται στην αίτηση του, σε αντιπαραβολή με τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά.

Υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπεται η εγγραφή την ίδια χρονική περίοδο και σε ΕΠΑΛ και σε ΙΕΚ.

 

Ναύπακτος, 16/09/2019

 

Από τη Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δημόσιο ΙΕΚ Ναυπάκτου, από Δευτέρα 2/9/2019 έως Δευτέρα 9/9/2019 θα λειτουργεί,

για την εξυπηρέτηση όσων θέλουν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής τους,

από 11:00 έως 19:00. 


Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης,

Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βασική προτεραιότητα της νέας εκπαιδευτικής πολιτικής αποτελεί: η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση από δεύτερη επιλογή ή λύση ανάγκης για λίγους να γίνει συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς. Η Επαγγελματική Κατάρτιση είναι καίριας σημασίας για την αύξηση της παραγωγικότητας και της οικονομικής μεγέθυνσης και την ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού ανεργίας, κυρίως των νέων.

Στο πλαίσιο αυτό, η νέα Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) για το έτος κατάρτισης 2019-2020, από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019,  ώρα 09:00 μέχρι τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 23:59, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

Καλούμε τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλλουν τις αιτήσεις για εγγραφή, μετά από διαδικασία επιλογής, στα Δημόσια ΙΕΚ με βάση την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει από το πλήθος ειδικοτήτων που προσφέρονται στα Δημόσια Ι.Ε.Κ.  με υψηλής ποιότητας  προγράμματα σπουδών στον σύνδεσμο:https://diek.it.minedu.gov.gr

Τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. προσφέρουν ποιοτική δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση, παρέχουν τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική, τις προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, καθώς και την τοποθέτησή τους σε σύγχρονες και ποιοτικές θέσεις απασχόλησης

Περισσότερες πληροφορίες για τις ειδικότητες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. εξαμήνου 2019Β μπορείτε να αναζητήσετε στον  παρακάτω σύνδεσμο: http://www.gsae.edu.gr/el/toppress/1587-eidikotites-dimosion-institoyton-epaggelmatikis-katartisis-eksaminou-2019v


 ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Δείτε τα προγράμματα των πρόσθετων τμημάτων για τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες που είχαν ανεπαρκή φοίτηση:

Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ

Βοηθός Εργοθεραπείας


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η πλατφόρμα που θα δεχθεί αιτήσεις για εγγραφή σπουδαστών στα ΔΙΕΚ

https://diek.it.minedu.gov.gr/

δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία

ωστόσο, αναμένεται να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα

και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανοίξει την Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019

και θα κλείσει τη Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019.

 


 

 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΑΚΕΛΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Η υποβολή των φακέλων με τα δικαιολογητικά των υποψηφίων ωρομίσθιων εκπαιδευτών, πραγματοποιείται στη Γραμματεία του ΙΕΚ Ναυπάκτου, από Δευτέρα 19/8/2019 έως Τρίτη 27/8/2019 και ώρες 9:30 - 14:30.


 

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ)  , απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε υποψήφιους εκπαιδευτές για την κάλυψη των αναγκών κατάρτισης των ΔΙΕΚ Χειμερινού εξαμήνου 2019 Β και Εαρινού Εξαμήνου 2020 Α.

 

Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων: από 06/08/2019 ώρα 15:00 έως 19/08/2019 ώρα 15:00

 

 


 

ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019Β


 

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Tην Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στην αίθουσα «Ναυπακτία», πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΙΕΚ Ναυπάκτου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του σχεδίου κινητικότητας «Η πρακτική άσκηση στην Ευρώπη ως μέσο βελτίωσης των επαγγελματικών δεξιοτήτων» του προγράμματος Erasmus+. Στην 1η ροή του σχεδίου κινητικότητας συμμετείχαν 10 καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής», οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση για 2 εβδομάδες σε εργαστήρια ζαχαροπλαστικής στην Βαρκελώνη, γνωρίζοντας ένα νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον εργασίας. Στην 2η ροή συμμετείχαν 10 καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων», οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση για 2 εβδομάδες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στην πόλη Μπράγκα της Πορτογαλίας.

 

Στην εκδήλωση η Υποδιευθύντρια του ΙΕΚ κ. Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου παρουσίασε τους στόχουςκαι την μεθοδολογία του σχεδίου κινητικότητας, ενώ ο Διευθυντής του ΙΕΚ κ. Χαράλαμπος Ορφανουδάκης αναφέρθηκε στις ιστορικές και πολιτισμικές πτυχές των πόλεων που πραγματοποιήθηκε η πρακτική άσκηση. Εν συνεχεία, η Αρχαιολόγος – Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων κ. Καραΐνδρου Κωνσταντίνα αναφέρθηκε στην σημασία της φύλαξης των μουσείων και στα πολλαπλά οφέλη που αποκτούν οι σπουδαστές με τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικά ευρωπαϊκά προγράμματα. Παράλληλα, οι σπουδαστές των ειδικοτήτων που συμμετείχαν στις κινητικότητες παρουσίασαν με φωτογραφίες και βίντεο τις νέες γνώσεις και δεξιότητες που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

 

Η Διεύθυνση του ΙΕΚ Ναυπάκτου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει: το Δήμο Ναυπακτίας για την υποστήριξή του και για την παραχώρηση της αίθουσας της εκδήλωσης, την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, τον Εικαστικό – Εκπαιδευτή Ενηλίκων κ. Ηλία Παπαγεωργίου για το σχεδιασμό της αφίσας και των προσκλήσεων, καθώς και τους παρακάτω προμηθευτές για την συνεχή και αμέριστη υποστήριξη τους στη λειτουργία των εργαστηρίων του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου:

 

·         Alpha Xart Βασιλόπουλος Σπύρος

 

·         Multirama Παπαϊωάννου Αποστόλης

 

·         Αρτοποιεία-Ζαχαροπλαστική «Κονδύλη», Κονδύλης Επαμεινώνδας

 

·         Αρτοποιείο «Αρτόπολις» Καραγιώργος Κωνσταντίνος

 

·         Εταιρία «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» Κοντοχρήστος Ανδρέας

 

·         Εταιρία «Τυροκομικά ΜόρνουΓρατσάνης», Γρατσάνης Στέργιος

 

·         Ζαχαροπλαστείο «Το γλυκό» Γαλανάκης Νικόλαος

 

·         Κατάστημα «Αιτωλική και Δωρική Γη»  Τριανταφύλλου Χρήστος

 

·         Κρεοπωλείο «Αφοί Δ. Σούζα»

 

·         Μύλοι Κεπενού, Σύρος Αδαμάντιος, Πωλητής

 

·         Όμιλος SELONDA, Καραγιώργος Ευστάθιος, Διευθυντής Παραγωγής

 

·         Παραδοσιακό Καφεκοπτείο Τσουκαλάς Πάνος

 

·         Τυπογραφείο «Αφοί Γεωργικόπουλοι»

 

Φωτοτυπίες – Δαχτυλογραφήσεις Καραμέτου Σ. Μαρία


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΕΩΝ

ΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019Α ΠΑΤΗΣΤΕ  εδώ


 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί για το Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου η έγκριση του Σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1 με τρεις ροές, στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, του προγράμματος Erasmus+ 2019 με τίτλο: «Κατάρτιση σπουδαστών και επιμόρφωση προσωπικού στις βέλτιστες πρακτικές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Ευρώπη».

Η 1η ροή του σχεδίου κινητικότητας στοχεύει στην κατάρτιση μέσω πρακτικής άσκησης 10 σπουδαστών του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ» σε κέντρα ευεξίας και υδροθεραπείας στο Μιλάνο της Ιταλίας για 2 εβδομάδες.

Η 2η ροή του σχεδίου κινητικότητας έχει ως στόχο την κατάρτιση 10 σπουδαστών της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (CHEF)» στην παρασκευή παραδοσιακών ιταλικών εδεσμάτων στο Μιλάνο της Ιταλίας.

          Η 3η ροή του σχεδίου στοχεύει στην επιμόρφωση του προσωπικού του Δ.ΙΕΚ στις βέλτιστες πρακτικής της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη Ευρώπη και θα πραγματοποιηθεί στην Δρέσδη της Γερμανίας.

Η υλοποίηση του σχεδίου κινητικότητας θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες – σπουδαστές και προσωπικό του Δ.ΙΕΚ - να συνεργαστούν με επιχειρήσεις του εξωτερικού και να γνωρίσουν τις δυνατότητες απασχόλησης και σταδιοδρομίας στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, θα υλοποιήσει σχέδιο κινητικότητας στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Συντονίστρια του προγράμματος Erasmus+ για το Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου είναι η κ. Παπαγεωργίου Κωνσταντίνα, Υποδιευθύντρια του Δ.ΙΕΚ.


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 14ης & 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κατεβάστε το νέο πρόγραμμα αναπληρώσεων μαθημάτων της 14ης εβδομάδας εδώ.

Κατεβάστε το νέο πρόγραμμα αναπληρώσεων μαθημάτων της 15ης εβδομάδας εδώ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι σπουδάστριες της ειδικότητας «Boηθός Βρεφονηπιοκόμων» Δ’ εξαμήνου του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου,

την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 επισκέφτηκαν το 4ο ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών)

του Δήμου Ναυπακτίας.

 

Δείτε φώτο στον παρακάτω σύνδεσμο

https://drive.google.com/folderview…

 

Αφού ενημερώθηκαν για τον ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας της δομής, ήρθαν σε επαφή με τους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό που εργάζονται στο ΚΔΑΠ, ξεναγήθηκαν στις αίθουσες και είδαν πως απασχολούνται τα παιδιά ανά ειδικότητα.


Οι σπουδάστριες στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τα παιδιά του ΚΔΑΠ και να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες μέσα από τη δημιουργική απασχόληση μαζί τους.
Η χαρά και η ανταπόκριση των παιδιών ήταν έκδηλη ενώ υπήρξε βοήθεια και στήριξη των σπουδαστριών από τους εργαζόμενους-ες της δομής.


Η δράση οργανώθηκε και συντονίστηκε από τον εκπαιδευτή του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου Παπαγεωργίου Ηλία, σε συνεργασία με την υπεύθυνη του 4ου ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας, κα. Σκαλιώτη Αγλαΐα.

 

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Στις 23.05.2019 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος "Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ" στο Ινστιτούτο Αισθητικής Laserline Clinics VF, στην Παντανάσσης 22, στην Πάτρα, με τη φροντίδα της εκπαιδεύτριας - ιατρού του τμήματος κ. Ψιούρη Γεωργίας.

Τις σπουδάστριες υποδέχτηκε η υπεύθυνη του καταστήματος κ.Χρυσανθοπούλου Τόνια και ξεναγήθηκαν στους χώρους της αισθητικής σώματος, προσώπου, διαιτολογίας και αποτρίχωσης.

Παρουσιαστηκαν πολλά μηχανήματα της αισθητικής σώματος και αναλύθηκαν οι βασικές αρχές λειτουργείας τους, οι ενδείξεις και αντενδείξεις χρησιμοποίησης τους. Στον χώρο της αποτρίχωσης  έγινε επίδειξη της χρήσης του μηχανήματος "Arion", λέιζερ αποτρίχωσης με αλεξανδρίτη, και ανάλυση των βασικών παραμέτρων λειτουργίας του.

Ακολούθησαν συζήτηση με το προσωπικό του Ινστιτούτου καθώς και πολλά δώρα προς τις σπουδάστριες.

Ευχαριστούμε θερμά την υπεύθυνη του καταστήματος κ.Χρυσανθοπούλου για την εγκάρδια υποδοχή της.


 

Ενημέρωση.

Ενημερώνουμε τους καταρτιζόμενους και τους εκπαιδευτές του ΔΙΕΚ Ναυπάκτου ότι:

 • Την Παρασκευή 24 Μαΐου  το ΔΙΕΚ θα παραμείνει κλειστό λόγω των Ευρωεκλογών και των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.
 • Την Δευτέρα 27 Μαΐου τα μαθήματα στο ΔΙΕΚ  θα γίνουν κανονικά.
 

 


 

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019Α

Κατεβάστε το χρονοδιάγραμμα κατάρτισης εξαμήνου 2019Α  εδώ.

 

 


 

 ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 11ης & 12ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κατεβάστε το νέο πρόγραμμα αναπληρώσεων μαθημάτων της 11ης εβδομάδας εδώ.

Κατεβάστε το πρόγραμμα αναπληρώσεων μαθημάτων της 12ης εβδομάδας εδώ.

  

 


 

Παρασκευή Φυσικής Ενυδατικής  Κρέμας Προσώπου

 

 
Mε το Τμήμα Αισθητικής  παρασκεύασε στο εργαστήριο, με τις οδηγίες της εκπαιδεύτριας κ. Βουδούρη Ανδριάνας,  φυσική κρέμα προσώπου με πολλά φυσικά συστατικά όπως :αλόη σησαμέλαιο βούτυρο καρυτε μέντα.

 


 

 Επίσκεψη του τμήματος Εργοθεραπίας στην Σχολή Ιππασίας Πατρών

Στις 10-5-2019 με την ομάδα των Β. Εργοθεραπείας ΔΙΕΚ Ναυπάκτου  2019Α και την Ευαγγελία Αποστολοπούλου, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων  στα πλαίσια του μαθήματος Πρακτική Άσκηση πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στην Σχολή Ιππασίας Πατρών της Αλεξάνδρας Σακελλαρίου (Θεραπευτική Ιππασία) όπου μας ξενάγησε στον θαυμάσιο χώρο της και μας είπε καταπληκτικά πράγματα για την βοήθεια που προσφέρει το άθλημα σε υγιείς αλλά και σε ΑΜΕΑ !  

 

Συγκεκριμένα είπα: "Είμαστε σε θέση να παρέχουμε στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη συνεδρίες θεραπευτικής ιππασίας και ιπποθεραπείας εξαιρετικά υψηλού επιπέδου ικανές να βελτιώσουν άμεσα τόσο την κινητική όσο και την ψυχολογική και  νοητική κατάσταση εκείνων που θα μας εμπιστευθούν".- 

 

 


 

 

 

Συμμετοχή του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου στο εργαστήριο πασχαλινών κατασκευών του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Οι σπουδάστριες της ειδικότητας «Boηθός Βρεφονηπιοκόμων» Δ’ εξαμήνου του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 επισκέφτηκαν το ΚΔΑΠ-μεΑ του Δήμου Ναυπακτίας και στόλισαν λαμπάδες για τα παιδιά της δομής.

Όλα τα υλικά παραχωρήθηκαν από το ΚΔΑΠ-μεΑ, με τις σπουδάστριες του τμήματος να επιστρατεύουν την καλή τους διάθεση, τη θετική τους ενέργεια και τη φαντασία τους, πετυχαίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι σπουδάστριες είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τα παιδιά του ΚΔΑΠ-μεΑ στον στολισμό των λαμπάδων τους και να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες μέσα από τη δημιουργική απασχόληση μαζί τους.

Η χαρά και η ανταπόκριση των παιδιών ήταν έκδηλη ενώ υπήρξε βοήθεια και στήριξη των σπουδαστριών από τους εργαζόμενους-ες της δομής. 


Η δράση οργανώθηκε και συντονίστηκε από τον εκπαιδευτή του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου Παπαγεωργίου Ηλία, σε συνεργασία με την υπεύθυνη του ΚΔΑΠ-μεΑ του Δήμου Ναυπακτίας, κα. Καυκιά Άντα.

 


 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο ίδρυμα Αλκυόνη

Τη Δευτέρα 8/5/2019 το τμήμα της ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του Δημοσίου ΙΕΚ Ναυπάκτου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ίδρυμα Αλκυόνη - Στέγες στην περιοχή Βομβοκού της Ναυπάκτου, στο πλαίσιο των μαθημάτων Ειδικής Αγωγής της ειδικότητας τους. Υπό την εποπτεία της εκπαιδεύτριας Σοφίας Κοκοή οι σπουδάστριες περιηγήθηκαν στους χώρους του ιδρύματος και ενημερώθηκαν από την Επιστημονική Ομάδα για τους σκοπούς του.

Ειδικότερα, οι εκπαιδευόμενες του ΔΙΕΚ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το επιστημονικό προσωπικό (Ψυχολόγοι, Κοιν. Λειτουργοί, Νοσηλευτές, Φροντιστές) που απασχολείται στο κέντρο και να συζητήσουν σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούν και τις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν  (Ψυχαγωγικές & Αθλητικές).

Επίσης, ενημερώθηκαν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες (Αξιολόγηση & Διάγνωση, Ψυχοκοινωνική στήριξη, Ένταξη στο οικογενειακό & ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον), τον εθελοντισμό και τις δωρεές αλλά και για τους επόμενους στόχους και τις προοπτικές του ιδρύματος.

Επιπλέον συζητήθηκαν προτάσεις για μελλοντική συνεργασία του Ιδρύματος με το ΔΙΕΚ Ναυπάκτου στα πλαίσια των μαθημάτων Ειδικής Αγωγής της ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων.

Οι εκπαιδευόμενες ανακάλεσαν, αποκωδικοποίησαν και συστηματοποίησαν τις προσληφθείσες γνώσεις από τη θεωρητική διδασκαλία και αντιλήφθηκαν συνολικά την προσφορά του κέντρου και των ειδικοτήτων του στην κοινωνία της Ναυπάκτου και της χώρας εν γένει.

Θερμές ευχαριστίες στο ίδρυμα Αλκυόνη - Στέγες για τη διευκόλυνση του έργου μας αλλά και το προσωπικό και την Επιστημονική Ομάδα και συγκεκριμένα τις Ραυτοπούλου Αντζελίνα – Ψυχολόγο & Επιστημονικά Υπεύθυνη και την Σπυριδούλα Σιαμά – Κοινωνική Λειτουργό για τη θερμή και ευγενή τους φιλοξενία.

 


 

Δελτίο Τύπου

4 έργα από το τμήμα Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του ΔΙΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ για το μάθημα του Κουκλοθεάτρου.

https://www.youtube.com/watch?v=HQeIMJucLyw

https://www.youtube.com/watch?v=V-Rzv6OhWh0

https://www.youtube.com/watch?v=9N58Uqz7gCs

https://www.youtube.com/watch?v=m9dj4DE-oBc

  


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 9ης & 10ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κατεβάστε το πρόγραμμα αναπληρώσεων μαθημάτων της 9ης εβδομάδας εδώ.

Κατεβάστε το πρόγραμμα αναπληρώσεων μαθημάτων της 10ης εβδομάδας εδώ.

 

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα! 


 

Δελτίο τύπου

Επίσκεψη στην κλαδική έκθεση Beauty Mec Παιανίας του τμήματος Αισθητικής Τέχνης του Δ. ΙΕΚ Ναυπάκτου.

Οι καταρτιζόμενες με τη συνοδεία των εκπαιδευτριών τους Σαββοπούλου Βουλδή Μαίρη και Θεοδωροπούλου Μάρθα,


 

παρακολούθησαν τις νέες εξελίξεις στις τεχνικές, τα προϊόντα και τα μηχανημάτα αισθητικής προσώπου, σώματος, άκρων και μακιγιάζ.

 


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 8ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κατεβάστε το πρόγραμμα αναπληρώσεων μαθημάτων της 8ης εβδομάδας εδώ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την Τρίτη 09/04/2019 το τμήμα «Τεχνικός Μαγειρικής - Αρχιμάγειρας CHEF»

πραγματοποίησεπολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτικήεπίσκεψη σε οινοποιία στην Πάτρα.

 

Η ξενάγηση σε χώρους παρασκευής και φύλαξης της ποικιλίας μαυροδάφνης ήταν πραγματικά εντυπωσιακή !!

 


 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 09/04/19  στο Δημόσιο ΙΕΚ Ναυπάκτου πραγματοποιήθηκε από τους 3 εκπαιδευτές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Πατρών  εκπαίδευση στους καταρτιζόμενους της ειδικότητας «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου», αναφορικά με το μάθημα «Πρακτική Εφαρμογή στην ειδικότητα» του Β’ Εξαμήνου.

 Οι σπουδαστές της ειδικότητας είχαν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική εφαρμογή με τους 3 εκπαιδευτές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Πατρών

τον κ. Ανδριόπουλο Βασίλειο

την κ. Φιλοπούλου Ανδριάνα

την κ. Μυρωδιά Κωνσταντίνα 

και με την παρουσία των εκπαιδευτών του τμήματος

κ. Δεληγάκη Απόστολο

και κ Ψιούρη Γεωργίας

στους χώρους του Δημοσίου ΙΕΚ Ναυπάκτου.

 Η εκπαίδευση  συμπεριλάμβανε θέματα σχετικά με

·         το ασθενοφόρο,

·         τα προπλάσματα ενηλίκων και βρεφών,

·         τις σανίδες ακινητοποίησης,

·         το φορείο

το   το φαρμακείο 

 

 

 

 

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 05/04/19  στο Δημόσιο ΙΕΚ Ναυπάκτου

πραγματοποιήθηκε από  την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Αχαϊας,

μία πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη από τον ο κ. Παγκόπουλο Γεώργιο

με θέμα το "triage"

Την διάλεξη παρακολούθησαν  καταρτιζόμενοι των  τμημάτων

·         "Φύλακες Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων"

·         "Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου".

 


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 7ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κατεβάστε το πρόγραμμα αναπληρώσεων μαθημάτων της 7ης εβδομάδας εδώ.


 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την παρασκευή 29/3 οι σπουδαστές της ειδικότητας προπονητών καλαθοσφαίρισης Σταθάτος Πέτρος και Καραγιώργος Γιάννης, έκαναν την πρώτη τους προπόνηση με την Ακαδημία μπάσκετ του Αίολου Αγυιάς στην Πάτρα υπό τις οδηγίες του προπονητή και Διευθυντή Ακαδημιών του Αίολου καθηγητή φυσικής αγωγής Ανδρέα Παπαδημητρίου και του Εκπαιδευτή της ειδικότητας μπάσκετ του ΔΙΕΚ  Ναυπάκτου Κανελλόπουλου Κώστα .

  


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και το Μυκηναϊκό Πάρκο της Βούντενης  επισκέφθηκαν οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Ναυπάκτου

 

Τη Κυριακή 31-3-2019, στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος «Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα», πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις των σπουδαστών Β΄ εξαμήνου του Τμήματος «Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών» του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Ναυπάκτου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και στο Μυκηναϊκό Πάρκο της Βούντενης.

Οι σπουδαστές μας, συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτή τους, κ. Χαράλαμπο Σφέτσο - Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας και Κοινωνικό Λειτουργό, κατά την πρώτη επίσκεψη είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα πολύτιμα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου και ταυτόχρονα μέσω μιας διαδραστικής διαδικασίας να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες για το αντικείμενο σπουδών τους στο φυσικό χώρο εργασίας τους.

 


Στη δεύτερη επίσκεψη, οι καταρτιζόμενοι γνώρισαν μια από τις πιο σημαντικές εγκαταστάσεις της λεγόμενης Περιφέρειας του Μυκηναϊκού Κόσμου, παρακολουθήσουν σε οπτικοακουστικό υλικό την πορεία των ανασκαφών και τη σπουδαιότητα των εκθεμάτων και κυρίως συμμετέχοντας σε ένα ξεχωριστό οδοιπορικό, ξεναγήθηκαν στο νεκροταφείο του Μυκηναϊκού Οικισμού που αποτελείται από περισσότερους από 75 θολωτούς τάφους καταλαμβάνοντας έκταση περίπου 30 στρεμμάτων. 


Παράλληλα στο πλαίσιο του μαθήματος έγινε σύγκριση σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τις διαφορές που παρουσιάζει το επάγγελμα του Φύλακα κατά την άσκησή του σε μια κλειστή εγκατάσταση (Αρχαιολογικό Μουσείο) και σε έναν υπαίθριο χώρο φύλαξης (Μυκηναϊκό Πάρκο).
 

Ευχαριστούμε θερμά τους φύλακες των Αρχαιολογικών εγκαταστάσεων για τη φιλοξενία και την προσφορά τους στη βιωματική αυτή εμπειρία των σπουδαστών μας.

 


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 6ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΑΡΙΝΟΥ 2019Α

Κατεβάστε το πρόγραμμα αναπληρώσεων μαθημάτων της 6ης εβδομάδας εδώ και το χρονοδιάγραμμα κατάρτισης του εαρινού εξαμήνου εδώ.


Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο ίδρυμα Κιβωτός της Αγάπης

Την Τετάρτη13/3/2019 το τμήμα της ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του Δημοσίου ΙΕΚ Ναυπάκτου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ίδρυμα Κιβωτός της Αγάπης στην Πάτρα, στο πλαίσιο των μαθημάτων Ειδικής Αγωγής της ειδικότητας τους.

Υπό την εποπτεία της εκπαιδεύτριας Σοφίας Κοκοή οι σπουδάστριεςπεριηγήθηκαν στους χώρους του ιδρύματος και ενημερώθηκαν από την πρόεδρο του Δ.Σ. για τους σκοπούς του.

 

Ειδικότερα, οι εκπαιδευόμενες του ΔΙΕΚ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το επιστημονικό προσωπικό (Ψυχολόγοι, Κοιν. Λειτουργοί, Ψυχίατροι, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Ειδ. Παιδαγωγοί, Νοσηλευτές, Φυσικοθεραπευτές)που απασχολείται στο κέντρο και να συζητήσουν σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούν και τις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν (Ψυχαγωγικές & Αθλητικές).

 

 Επίσης, ενημερώθηκαν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες (Αξιολόγηση & Διάγνωση, Ψυχοκοινωνική στήριξη, Ένταξη στο οικογενειακό & ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον), τον εθελοντισμό και τις δωρεές αλλά και για τους επόμενους στόχους και τις προοπτικές του ιδρύματος.

Οι εκπαιδευόμενες ανακάλεσαν, αποκωδικοποίησαν και συστηματοποίησαν τις προσληφθείσες γνώσεις από τη θεωρητική διδασκαλία και αντιλήφθηκαν συνολικά την προσφορά του κέντρου και των ειδικοτήτων του στην κοινωνία της Πάτρας και της χώρας εν γένει.

Θερμές ευχαριστίες στο ίδρυμα Κιβωτός της Αγάπης για τη διευκόλυνση του έργου μας αλλά και το προσωπικό και την πρόεδρο του Δ.Σ. κα Κατερίνα Νικολάου για τη θερμή και ευγενή τους φιλοξενία.

 

  


 

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019Α

Δείτε το νέο πρόγραμμα μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου εδώ.

Το χρονοδιάγραμμα του εαρινού εξαμήνου 2019Α  εδώ.


 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Δείτε το πρόγραμμα των τελικών εξετάσεων του εξαμήνου 2018Β εδώ.


Δελτίο τύπου

Οι σπουδαστές του Τμήματος Βοηθών Εργοθεραπείας Γ΄ εξαμήνου 2018Β και η εκπαιδεύτριά τους Ευαγγελία Αποστολοπούλου - Ψυχολόγος, στα πλαίσια του μαθήματος της Ψυχοπαθολογίας, επισκέφτηκαν το ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ-ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ που βρίσκεται στην Πάτρα, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Αθηνών 73, την Πέμπτη 24-1-2019 ώρα 13:00.

 

Πρόκειται για ένα Κέντρο Εργοθεραπείας-Λογοθεραπείας - Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο που απαρτίζεται από εργοθεραπευτές που προσφέρουν υπηρεσίες φροντίδας ψυχικής υγείας, ειδικής αγωγής και μάθησης σε παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους.

Η επιστημονική ομάδα στελεχώνεται από παιδοψυχίατρο, ψυχολόγο, λογοθεραπευτή και εργοθεραπευτή.

Στόχος του κέντρου είναι η έγκαιρη διάγνωση και πολύπλευρη αντιμετώπιση παιδιών και εφήβων με μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές λόγου και ομιλίας, συναισθηματικές διαταραχές που προκύπτουν από το οικογενειακό, σχολικό και κοινωνικό πλαίσιο.

Στο κέντρο λειτουργεί παράλληλα εξειδικευμένη μονάδα αντιμετώπισης διαταραχών στο φάσμα του αυτισμού (ΔΑΦ).
                                

Η λογοθεραπεύτρια Δήμητρα Μπάφα, η ψυχολόγος Εύα Οικονόμου και ο Αλέξανδρος Μπιζάτης - εργοθεραπευτής, μας επιφύλαξαν θερμή υποδοχή και μας εξήγησαν πως μέσα από μοντέρνες μεθόδους και πρακτικές βοηθούν τα παιδιά να μαθαίνουν καλύτερα τον εαυτό τους, να εμπιστεύονται τις ικανότητες τους, να σέβονται τη διαφορετικότητα και να πιστεύουν στη δύναμη τους και απάντησαν στις απορίες των σπουδαστών ιδιαίτερα σε θέματα των παιδιών και εφήβων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού (Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές).  

 


 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων της τελευταίας εβδομάδας από Δευτέρα 11/2 έως και Τετάρτη 13/2.


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30/1/2019

     Το Δημόσιο ΙΕΚ Ναυπάκτου διοργανώνει  ημέρα καριέρας την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 5:00μ.μ., στο LepantoBeachHotel (παραλία Γριμπόβου), η οποία αφορά τις ειδικότητες:

·   Τουριστικών

·   Μαγειρικής (Chef)

·   Αρτοποιείας - Ζαχαροπλαστικής

·   Βρεφονηπιοκόμων - Νηπιαγωγών

·   Φυσικοθεραπευτών

·   Αισθητικής

·   Ασφάλειας Υποδομών (Security)

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για τις ευκαιρίες πρόσληψης, ή πρακτικής άσκησης επί πληρωμή, που παρέχουν δύο από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους της χώρας, σε κάποιο από τα ξενοδοχεία τους στην Ελλάδα.

 

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

Τετάρτη 6/2/2019

5:00μ.μ. - 5:30μ.μ.: Παρουσίαση Ομίλου Grecotel

5:30μ.μ. - 6:00μ.μ. : Παρουσίαση Ομίλου Atlantica

6:00μ.μ. - 8:00μ.μ. : Συνεντεύξεις υποψηφίων 

 

 


 

Δελτίο Τύπου

 

 Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην επιχείρηση Kotronis Plastics S.A, που εδρεύει στο Ευπάλιο Δωρίδος για τα μαθήματα: «Οικονομικά μαθηματικά» και «Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα» του Α΄ Εξαμήνου, της ειδικότητας «Γραμματέας ανωτέρων και ανωτάτων στελεχών», καθώς και για το μάθημα «Έλεγχος εμπορευμάτων» του Α΄ εξαμήνου της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής - Αρχιμέγειρας CHEF».

Οι καταρτιζόμενοι συνοδευόμενοι από τις εκπαιδεύτριες τους  Βλάχου Νεκταρία  Σταματίνα και Καρβούνη Μαρία, ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου και ενημερώθηκαν για την λειτουργία του.

 

Το ΔΙΕΚ Ναυπάκτου ευχαριστεί την επιχείρηση KotronisPlasticsS.A για την φιλοξενία.

 

   


 

Δελτίο Τύπου

Οι σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ Ναυπάκτου της ειδικότητας «Βοηθός Εργοθεραπείας» με τον εκπαιδευτή Μιχάλη Λιβιτσιάνη (Εργοθεραπευτή) πραγματοποίησαν δυο εκπαιδευτικές επισκέψεις στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ναυπάκτου στο πλαίσιο του μαθήματος Πρακτική άσκηση. Στο διήμερο αυτό πραγματοποιήθηκαν σειρά επιστημονικών δράσεων με αποδέκτες τους σπουδαστές:

1) Ενημέρωση από την υπεύθυνη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Κα Άντα Καυκιά

      α) για τις υπηρεσίες του ΚΔΑΠ ΜΕΑ και τις ιδιαιτερότητες του πληθυσμού που εξυπηρετεί

      β) για το σημαντικό θέμα της φόρτισης του προσωπικού σε ανάλογες δομές, τρόπους                                         διαχείρισης και το ρόλο της ομάδας προσωπικού.

2) Συμμετοχή των σπουδαστών στις δραστηριότητες με τους ωφελούμενους και αποκόμιση πολύτιμης πρακτικής εμπειρίας

3) Συζήτηση σχετική με το αντικείμενο της Εργοθεραπείας.

Ευχαριστούμε την Κα Άντα Καυκιά και το προσωπικό του ΚΔΑΠ ΜΕΑ για την εμπειρία που μας παρείχαν και για την ευγενική τους διάθεση να καλύψουν τις απορίες των σπουδαστών.

 


 

Δελτίο τύπου

Στις 21/1/2019  το Τμήμα Διασώστης- Πλήρωμα Ασθενοφόρου και το Τμήμα Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου ανταποκρίθηκαν  στην πρόσκληση του Δ.ΙΕΚ Άργους και παρακολούθησαν τη διάλεξη του καθηγητή Χειρουργικής  κ. Εμμανουήλ Πικουλή (Διευθυντή ΠΜΣ) και της κ. Εβίκας Καραμαγκιώλη (Νομικού, Επιστημονικής συνεργάτιδος ΠΜΣ) με θέμα «Οργάνωση και διαχείριση έκτακτου περιστατικού στο πεδίο» στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος στο Άργος συνοδεία των εκπαιδευτριών του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου κ. Πατρούλας Μανωλοπούλου, κ. Κωνσταντίνας Καραΐνδρου και κ. Αγγέλας Γκέκα.

 

Η εκπαιδευτική αυτή δράση, η οποία διοργανώθηκε από το Δ.ΙΕΚ Άργους  ανήκει σε ένα σύνολο επιμορφωτικών δράσεων με τίτλο «Εκπαιδεύοντας τους σπουδαστές της ειδικότητας Διασώστης- Πλήρωμα Ασθενοφόρου του Δ.ΙΕΚ Άργους»με στόχο την απόκτηση γνώσεων σχετικά με την πολυπαραγοντική προσέγγιση του πεδίου της καταστροφής, την προνοσοκομειακή αντιμετώπιση του τραύματος και τη διακομιδή θυμάτων κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Στο πλαίσιο της επιμορφωτικής αυτής δράσης οι εκπαιδευόμενοι επισκέφτηκαν σπουδαίες προϊστορικές αρχαιότητες της περιοχής και συγκεκριμένα τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών καθώς επίσης και το θολωτό τάφο του Ατρέα.

 

Η συμμετοχή σε τέτοιες δράσεις, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την ειδικότητα και την μελλοντική επαγγελματική  ιδιότητα των καταρτιζομένων ,   προσφέρει σημαντικά εφόδια για τη διεύρυνση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους.

Επιπλέον συμπληρώνει καθοριστικά την ποιότητα της  κατάρτισή τους δημιουργώντας παράλληλα μία αρχή για επόμενες εκπαιδευτικές δράσεις και επισκέψεις.

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το διευθυντή του Δ.ΙΕΚ Άργους  κ.Φίλιππο Δελή για την πρόσκλησή του.

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου2019 οι σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ Ναυπάκτου της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» στα πλαίσια τουεργαστηριακού μαθήματος «Διαχείριση συλλογών-χειρισμός και μεταφορά έργων τέχνης», συνοδευόμενοι από την εκπαιδεύτρια Λούντζη Γλυκερία, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εργαστήριο Συντήρησης Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδας στη Ναύπακτο.

 

Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν σημαντικές πληροφορίες σχετικές με τη συσκευασία, την αποθήκευση αλλά και τη μεταφορά των αρχαιοτήτων αλλά και να ενισχύσουν τις γνώσεις τους για τα υλικά και τον τρόπο συντήρησης των αντικειμένων του υλικού μας πολιτισμού. Ευχαριστούμε το σύνολο του προσωπικού για την άριστη φιλοξενία και ιδιαίτερα τους συντηρητές αρχαιοτήτων για την εθελοντική βοήθειά τους στην προσπάθειά μας για κατάκτηση της γνώσης μέσω βιωματικών εμπειριών και διαδραστικών μεθόδων.

 


 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΕΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΥΣ


Ξεκινά από σήμερα Τετάρτη 16/1/2019 η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερόμενων για συμμετοχή στο πρόγραμμα μαθητείας, που υλοποιεί το  ΙΕΚ Ναυπάκτου σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπακτίας, στην ειδικότητα "Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων"

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο site: https://mathiteia.it.minedu.gov.gr/ και η καταληκτική ημερομηνία είναι η Τρίτη 22/1/2019 και ώρα 10:00 π.μ.

Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης, έχουν οι ενδιαφερόμενες οι οποίες:

1. είναι απόφοιτες του 4ου εξαμήνου φοίτησης της ειδικότητας

2. δεν πραγματοποιούν πρακτική άσκηση ή δεν έχουν λάβει απαλλαγή από αυτή και

3. βρίσκονται εκτός απασχόλησης (κατά την ημερομηνία εγγραφής τους στο τμήμα Μαθητείας και καθ’ όλη τη διάρκεια του «Προγράμματος Μαθητείας Ι.Ε.Κ.»)

Στο site: https://mathiteia.it.minedu.gov.gr/, θα βρείτε αναρτημένη την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων καθώς και οδηγίες χρήσης της εφαρμογής. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στη γραμματεία του ΙΕΚ.


 

Δελτίο τύπου

Στο πλαίσιο του μαθήματος Βασικές Αρχές Φύλαξης και Ιστορία της Τέχνης πραγματοποιήθηκε μία εκπαιδευτική επίσκεψη  στην Πάτρα από το Τμήμα Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου μαζί με την εκπαιδεύτρια κ. Κ. Καραΐνδρου στις 20/12/2018.

Η πρώτη εκπαιδευτική δράση αφορούσε την επίσκεψη σε μία ομαδική έκθεση στο χώρο των περιοδικών εκθέσεων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών με τίτλο «Πλαγκτόν ένας θαυμαστός υδάτινος κόσμος», η οποία παρουσιάζει εικαστικά έργα εμπνευσμένα από τη θαλάσσια ζωή. Η πρωτοποριακή αυτή έκθεση, συνδυάζοντας τον τομέα  των εικαστικών και της βιολογίας, επιδιώκει την ενεργοποίηση στο χώρο της αισθητικής και της οικολογικής ευαισθησίας.

Η δεύτερη εκπαιδευτική δράση αφορούσε την επίσκεψη σε μία ακόμα ομαδική έκθεση στον    ιδιωτικό χώρο σύγχρονης τέχνης της πόλης CubeGallery, με τίτλο «Everything  butthegirl» με πρωτότυπα έργα γνωστών καλλιτεχνών. Εκεί η επιμελήτρια της έκθεσης κ.Λ.Ζωζά ενημέρωσε στους καταρτιζόμενους σχετικά με το πρόγραμμα του χώρου τέχνης, τους στόχους και την οργάνωση εκθέσεων.

 Οι  εκπαιδευτικές αυτές δράσεις αποτελούν κίνητρο για τους εκπαιδευόμενους για νέες επισκέψεις και  αφορμή για μία σειρά γόνιμων συζητήσεων σχετικά με την αισθητική, την οργάνωση σύγχρονων εκθέσεων, τη φύλαξη και την προστασία έργων τέχνης, θέματα τα οποία σχετίζονται άμεσα με την μελλοντική τους επαγγελματική ιδιότητα ως φύλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. 


 

 ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018Β

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΩΝ 12ης ΚΑΙ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Υπενθυμίζουμε ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες, δηλαδή την 12η και 13η εβδομάδα κατάρτισης, τις ημέρες Τετάρτη και Παρασκευή, το πρόγραμμα μαθημάτων θα είναι πεντάωρο και θα ξεκινάει από τις 2:20 μ.μ.

Δείτε το χρονοδιάγραμμα κατάρτισης του χειμερινού εξαμήνου 2018Β εδώ.

Δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου 2018Β εδώ.

Δείτε το πρόγραμμα αναπληρώσεων της 12ης εβδομάδας εδώ.

Δείτε το πρόγραμμα αναπληρώσεων της 13ης εβδομάδας εδώ.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα μαθήματα στο Δ.ΙΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 7/1/2019. 
Καλή χρονιά και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες!!!Το Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά! 


 

ΙΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΙΕΚ Ναυπάκτου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας και κυρίως όλους τους επιχειρηματίες της πόλης μας, οι οποίοι χορήγησαν όλα τα απαραίτητα υλικά,  προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Μαγειρικής, των ειδικοτήτων «Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής» και «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef.

Συγκεκριμένα τους κυρίους:

Κονδύλη Επαμεινώνδα

Αρτοζαχαροπλαστείο «PONTE», 3ο χλμ. Ε.Ο Αντιρρίου-Ναυπάκτου

 

Τσουκαλά Π. Δημήτριο

«Παραδοσιακό καφεκοπτείο»,Ιντζέ 14,Ναύπακτος

 

Λόη Γρηγόριο

Ιχθυοπωλείο «ΓΡΙΠΟΣ», Ν. Μπότσαρη 37, Ναύπακτος

 

Τριανταφύλλου Χρήστο

«ΑΙΤΩΛΙΚΗ & ΔΩΡΙΚΗ ΓΗ»,Ψαρρού 8,ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

 

ΓρατσάνηΧρήστο

«Τυροκομικά Γρατσάνης»,Ιλ. Τζαβέλα 88,Ναύπακτος

 

ΑΦΟΙ ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΙ

«Ζωοτροφές-Άλευρα»,Λεωφ. Αθηνών,ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

 

Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες αρμόζουν στους κ. Τσιόγκα της εταιρίας «ΜΥΛΟΙ ΓΕΩΡΓΑΝΑΔΩΝ» από τα Τρίκαλα, για τη χορηγία όλων των αλεύρων του εργαστηρίου Αρτοποιίας.

 

Τους ευχαριστούμε θερμά όλους και τους ευχόμαστε καλές δουλειές και Καλή Χρονιά!!!

 

Ναύπακτος 21/12/2018

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018  οι σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ Ναυπάκτου της ειδικότητας «Βοηθός Εργοθεραπείας» στα πλαίσια του μαθήματος «Πρακτική άσκηση Γ’ εξαμήνου»

συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτή τους Λιβιτσιάνη Μιχάλη - Εργοθεραπευτή, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η ΜΕΡΙΜΝΑ».

Ήταν μια πολύτιμη εμπειρία για τους εκπαιδευόμενους του ΔΙΕΚ Ναυπάκτου. Οι εκπαιδευόμενοι ξεναγήθηκαν στις δομές του φορέα, ενημερώθηκαν για τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που παρέχει σε 140 ωφελούμενους καθώς και για τον κομβικό ρόλο του επαγγελματία Εργοθεραπείας στην υποστήριξη και εξέλιξη των ατόμων αυτών (εκπαίδευση σε δεξιότητες ζωής, αυτόνομη διαβίωση, εργασιακές δεξιότητες, επιστημονική ομάδα, αξιολόγηση, κ.α.).

 

Eυχαριστούμε την κα Γεωργία Κοκκίνου, πρόεδρο του ΘΠΚ «Η Μέριμνα», για την αποδοχή της επίσκεψης και την κα Σωτηρία Ψηλού Ψυχολόγο και Επιστημονικά υπεύθυνη του κέντρου, για την ευγενική της διάθεση να καλύψει τις απορίες των σπουδαστών και να παρέχει ωφέλιμες πληροφορίες για την πρακτική τους.

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 οι σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ Ναυπάκτου της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» στα πλαίσια του μαθήματος «Διαχείριση συλλογών-χειρισμός και μεταφορά έργων τέχνης», συνοδευόμενοι από την εκπαιδεύτρια Λούντζη Γλυκερία, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργαστήριο συντήρησης αρχαιοτήτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

 

Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν σημαντικές πληροφορίες σχετικές με τη διαχείριση της συλλογής του Μουσείου και να ενισχύσουν τις γνώσεις τους στη συντήρηση των αντικειμένων του υλικού μας πολιτισμού.

 

Eυχαριστούμε τον κ. Βασίλη Παναγόπουλο, συντηρητή αρχαιοτήτων στο Μουσείο, για την ευγενική του διάθεση να καλύψει όλες τις απορίες των σπουδαστών αλλά και το σύνολο του προσωπικού για την άριστη φιλοξενία τους. 

 


 

Δελτίο τύπου

Στο πλαίσιο του μαθήματος Βασικές Αρχές Φύλαξης και Ιστορία της Τέχνης πραγματοποιήθηκε μία εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αιτωλικό από το Τμήμα Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων του ΔΙΕΚ Ναυπάκτου μαζί με την εκπαιδεύτρια κ. Κ. Καραΐνδρου. Η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19/11/2018, αφορούσε το Μουσείο Χαρακτικής της Βάσω Κατράκη και το Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλικού. 

 

Η επίσκεψη στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Χαρακτικής της Βάσω Κατράκη, το μοναδικό μουσείο χαρακτικής στην Ελλάδα έφερε τους καταρτιζόμενους σε επικοινωνία με την τέχνη της χαρακτικής και τον αισθητικό κόσμο της διεθνούς φήμης δημιουργού, Βάσως Κατράκη. Η ύπαρξη αυτού του σπουδαίου χώρου τέχνης στην περιοχή αποτελεί σημαντικό κίνητρο για την εξοικείωση με το χώρο των εικαστικών τεχνών και μία αφετηρία για επόμενες επισκέψεις, οι οποίες ενδείκνυνται σύμφωνα με την μελλοντική ιδιότητα των εκπαιδευομένων, δηλαδή τη φύλαξη των Μουσείων και των Αρχαιολογικών χώρων. Η εκπαιδευτική αυτή δράση αποτέλεσε αφορμή για μία σειρά γόνιμων συζητήσεων σχετικά με την παρουσίαση των έργων τέχνης στην μόνιμη έκθεση, τον μουσειολογικό σχεδιασμό, την πρόσβαση, την επισκεψιμότητα και άλλα σχετικά ζητήματα.

 


Η επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο του Αιτωλικού, που αποτελεί μια αξιόλογη προσπάθεια διατήρησης των στοιχείων της λαογραφικής τέχνης έφερε σε επαφή τους καταρτιζόμενους με την ντόπια παράδοση και τη νεότερη ιστορία του τόπου. Το μουσείο αποτελείται από αντικείμενα καθημερινής χρήσης των δύο προηγούμενων αιώνων ενώ προσφέρει πληροφορίες για την ζωή των ψαράδων και την υφαντική, τις κύριες ασχολίες των κατοίκων της περιοχής.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Δήμο Αιτωλικού και το Λαογραφικό Μουσείο, που μας φιλοξένησε απλόχερα στους δύο αυτούς χώρους και μας έφερε σε επαφή τόσο με την σύγχρονη όσο και με την παραδοσιακή τέχνη.

 


 

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018Β

ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δείτε το χρονοδιάγραμμα κατάρτισης του χειμερινού εξαμήνου 2018Β εδώ.

Δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου 2018Β εδώ.

Δείτε το πρόγραμμα αναπληρώσεων της 7ης εβδομάδας εδώ.

Δείτε το πρόγραμμα αναπληρώσεων της 8ης εβδομάδας εδώ.

 


ΑΝ Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Παρακαλούνται οι καταρτιζόμενοι του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου που επιθυμούν

να αιτηθούν απαλλαγές από μαθήματα της ειδικότητάς τους να

υποβάλλουν σχετική αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο

γραφείο της Υποδιευθύντριας κ. Παπαγεωργίου Κωνσταντίνας.

 

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

1) Φωτοτυπία ταυτότητας

2) Ατομικό δελτίο καταρτιζομένου (για απαλλαγές από μαθήματα

που έχουν κατοχυρωθεί σε ειδικότητες των ΙΕΚ)

3) Αντίγραφο πτυχίου (για απόφοιτους ΑΕΙ-ΤΕΙ)

4) Αναλυτική βαθμολογία

5) Οδηγό σπουδών της σχολής απ’ όπου αποφοίτησε

6) Πιστοποίηση στη χρήση Η/Υ

7) Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου τουλάχιστον Β2

 

Προσθεσμία Υποβολής Αιτήσεων:

Τρίτη 30/10/2018 έως Παρασκευή 02/11/2018 και

ώρες 16:00 - 18:00.

 

 

Από την Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου

 

 


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Δείτε εδώ  το πρόγραμμα μαθημάτων όλων των ειδικοτήτων για το χειμερινό εξάμηνο 2018Β.


 

ΑΡΓΙΑ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, ημέρα εορτής του πολιούχου της Ναυπάκτου Αγ. Δημητρίου, δεν θα γίνουν μαθήματα στο ΙΕΚ.


 

 

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 και για το τμήμα της ειδικότητας ¨Προπονητής  Αθλημάτων¨

Παρακαλούνται οι σπουδαστές του τμήματος

να προσέλθουν στο χώρο του ΔΙΕΚ  ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ  την ΔΕΥΤΕΡΑ  22/10/2018 και ώρα 15.00 

 


 

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ εξαμήνου 2018 Β

 

Το ΔΙΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων

όλων των ειδικοτήτων (εκτός της ειδικότητας Προπονητής Αθλημάτων)

για το χειμερινό εξάμηνο 2018 Β την ΠΕΜΠΤΗ 18/10/2018 και ώρα 15.00

Θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση για την έναρξη των μαθημάτων της ειδικότητας ¨Προπονητής Αθλημάτων¨

 

 


 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ στο ΔΙΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Η δυνατότητα εγγραφής στα παρακάτω τμήματα

 1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
 2.  ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ 
 3. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ 
 4. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 
 5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ / WEB DESIGNER - DEVELOPER / VIDEO GAMES) 

θα είναι διαθέσιμη μέχρι την έναρξη των μαθημάτων. 

 

 


 

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Οποιαδήποτε ανακοίνωση αφορά την έναρξη των μαθημάτων, το ωρολόγιο πρόγραμμα ή πληροφορίες σχετικά με τη φοίτηση θα αναρτηθεί

στην ιστοσελίδα του ΙΕΚ http://iek-nafpakt.ait.sch.gr/autosch/joomla15/

 

και στο facebook https://www.facebook.com/dhmosioieknafpaktou/?rc=p

 

 

 


 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και κατάθεσης δικαιολογητικών, για συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2018.

Στις εξετάσεις δήλωσαν συμμετοχή 11.756 υποψήφιοι. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων, που αναμένεται να διεξαχθούν μετά το πρώτο 15θήμερο του Οκτωβρίου, θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου πληρότητας των   αιτήσεων και φακέλων δικαιολογητικών.

 ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ Γ ΦΑΣΗΣ:

Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η δυνατότητα εγγραφών καταρτιζομένων μέχρι και τη Δευτέρα 01/10/2018 και ώρα 21:00.

 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Το ΔΙΕΚ Ναυπάκτου θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, λόγω της απόφασης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να μην λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες αυτή την ημέρα.


 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΙΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η Γ φάση εγγραφών (όσοι δηλαδή δεν έχουν κάνει ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής)

η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 28/09/2018, και ώρα 21:00

Τα τμήματα που υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής είναι

1    ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ


2    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ


3    ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ - ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ


4    ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ


5    ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ


6    ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ


7    ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO GAMES)

Τα δικαιολογικά που απαιτούνται για την εγγραφή σας είναι

 • απολυτήριο λυκείου
 • ταυτότητα
 • ΑΜΚΑ
 • πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (απο ΚΕΠ)

 


 


 

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2018

Νέα καταληκτική προθεσμία: Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

 

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της αυξημένης συμμετοχής και προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ενδιαφερόμενοι/ες και ειδικότερα όσοι/ες εκ των υποψηφίων αναμένεται να παραλάβουν τις επόμενες ημέρες τη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης από το Ι.Ε.Κ. αποφοίτησής τους, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2018 μέχρι την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018.

 


 

Αίτηση υποψηφίων σπουδαστών που δεν πρόλαβαν τις ηλεκτρονικές εγγραφές

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους, που δεν πρόλαβαν την προθεσμία των ηλεκτρονικών εγγραφών στις ειδικότητες του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου, ότι μπορούν να προσέλθουν στη Γραμματεία του Δ.ΙΕΚ, από ώρες 14:00 έως 19:00, και να συμπληρώσουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ειδικότητα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

 

Μετά την δημιουργία των τμημάτων, θα εξεταστεί η δυνατότητα εγγραφής του υποψηφίου σπουδαστή στην ειδικότητα που τον ενδιαφέρει.


 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 

Ενημερώνουμε τους υποψηφίους σπουδαστές ότι δημιουργήθηκαν οι παρακάτω οκτώ (8) νέες ειδικότητες στο ΔΙΕΚ Ναυπάκτου:

1    ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

2    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

3    ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ - ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

4    ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

5    ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

6    ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

7    ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO GAMES)

8    ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)

 Οι υποψήφιοι μπορούν να ελέγξουν το αποτέλεσμα της αίτησής τους στο site https://diek.it.minedu.gov.gr/index.php/site/login, χρησιμοποιώντας το προσωπικό e-mail και συνθηματικό τους. 

Παρακαλούνται οι επιτυχόντες υποψήφιοι να προσέλθουν απαραιτήτως από σήμερα Δευτέρα 10-09-2018 έως και την Παρασκευή 14-09-2018, και ώρες από 14:00 έως 20:00, στο ΔΙΕΚ Ναυπάκτου για να υποβάλουν Αίτηση Εγγραφής, έχοντας μαζί τους τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1.  Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους.
 2. Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β’ Κύκλου, Πτυχίο ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ κ.λπ.) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ).
 3. Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους (κοινωνικά κριτήρια, εργασιακή εμπειρία).
 4. Εκτυπωμένο αντίγραφο της ηλεκτρονικής αίτησής τους σε οριστική μορφή (με αριθμό πρωτοκόλλου). Ειδικά για όσους είναι στην κατηγορία των πολυτέκνων ή των τριτέκνων, λόγω επαναϋπολογισμού των μορίων τους, θα πρέπει να εκτυπώσουν εκ νέου την αίτησή τους 

Η ηλεκτρονική αίτηση εκτυπώνεται από την ιστοσελίδα: https://diek.it.minedu.gov.gr

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr/docs/enrollment.pdf


 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΞΑΜΗΝΟ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, αν η αίτησή σας είναι ολοκληρωμένη, τότε  μοριοδοτείται  ΑΥΤΟΜΑΤΑ από το σύστημα, διαφορετικά απορρίπτεται από τη διαδικασία.

 Επισημαίνουμε ότι με βάση την προκήρυξη της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης δεν προσφέρονται κάθε χρόνο όλα τα τμήματα που αρχικά αναγράφονται. Οι αποφάσεις του ΥΠΠΕΘ βασίζονται στις προτιμήσεις των υποψηφίων και παίρνονται μετά τη φάση των αιτήσεων.

Αν στο σύστημα βρεθούν πολλαπλές αιτήσεις για τον ίδιο υποψήφιο το σύστημα κρατά και μοριοδοτεί εκείνη που αποθηκεύτηκε ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.

 Όταν είναι ΕΤΟΙΜΑ τα αποτελέσματα, στην αρχική σελίδα του συστήματος και στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΒΜ: www.gsae.edu.gr  οι υποψήφιοι θα μπορούν να συνδεθούν στο λογαριασμό τους και να πληροφορηθούν το ατομικό τους αποτέλεσμα.

Με βάση αυτά και τις αντίστοιχες οδηγίες, οι ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ των τμημάτων θα κληθούν να προσέλθουν εντός προθεσμιών στα ΔΙΕΚ επιτυχίας τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να εγγραφούν.

 Όσοι επιτυχόντες πέτυχαν στο τμήμα της 2ης, 3ης ή 4ης επιλογής τους κι επιθυμούν να εγγραφούν σε τμήμα υψηλότερης προτίμησης, μπορούν να δηλώσουν ΒΕΛΤΙΩΣΗ κατά την προσέλευσή τους στο ΔΙΕΚ εγγραφής και να ενταχθούν στη 2η φάση της διαδικασίας.

 Όσοι επιτυχόντες ΔΕΝ προσέλθουν εγκαίρως για εγγραφή στα ΔΙΕΚ, χάνουν αυτόματα το δικαίωμα εγγραφής τους.

Μετά τη λήξη προθεσμίας εγγραφής (1η φάση), οι υποψήφιοι που ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ μαζί με όσους ζήτησαν ΒΕΛΤΙΩΣΗ και, εφόσον τα τμήματα προτίμησής τους προσφέρονται στα ΙΕΚ, γίνονται για 2η φορά υποψήφιοι και το σύστημα ελέγχει τη δυνατότητα κάλυψης τυχόν κενών θέσεων στα τμήματα ΔΙΕΚ που δήλωσαν προτίμηση (2η φάση).

 Τα αποτελέσματα της 2ης φάσης και ο τελικός κατάλογος των προσφερόμενων τμημάτων θα δημοσιευτούν λίγες μέρες αργότερα στην αρχική σελίδα του συστήματος και στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΒΜ: www.gsae.edu.gr


 

ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΤΟ Γ’ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

Όσοι είναι απόφοιτοι ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ/ΤΕΕ/ΤΕΛ μπορούν να καταταγούν απ’ ευθείας  στο Γ’ εξάμηνο της ίδιας ειδικότητας στα ΙΕΚ από την οποία αποφοίτησαν.

Αιτήσεις για κατατάξεις αποφοίτων στο Γ’ εξάμηνο γίνονται δεκτές στη γραμματεία του ΙΕΚ έως 30/9/2018.

Οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μαζί τους:

 • ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ και ΠΤΥΧΙΟ

 • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

 • ΑΜΚΑ

 

Οι ειδικότητες που λειτουργούν στο Γ’ εξάμηνο στο δημόσιο ΙΕΚ Ναυπάκτου  το 2018-2019 είναι:

 1. ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 2. ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

 3. ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

 5. ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

 

 

 

 

 

 


 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΚ

 

Δόθηκε παράταση στην προθεσμία για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων έωςτην Τετάρτη 05-09-2018 στις 15:00 τομεσημέρι.

Οι αιτήσεις γίνονται στο site: https://diek.it.minedu.gov.gr


 

 

 


 

28-08-2018ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ καταρτιζομένου σε Δ.Ι.Ε.Κ. 

Στο σύστημα αυτό μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας για θέση καταρτιζομένου σε Δ.Ι.Ε.Κ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και αφορά στο Α' εξάμηνο κατάρτισης χειμερινού εξαμήνου 2018

Εκτός της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων είναι τα Δ.Ι.Ε.Κ. Ειδικής Αγωγής και το Δ.Ι.Ε.Κ. Ε.Κ.Ο. Επιδαύρου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση απευθείας στα συγκεκριμένα Δ.Ι.Ε.Κ.

Για τη συμπλήρωση της αίτησης είναι απαραίτητο να έχετε

 • email και κωδικό πρόσβασης σε αυτό 
 • ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης). Σε περίπτωση που δεν έχετε, παρακαλούμε να μεταβείτε στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Η έκδοση του είναι άμεση.

Το σύστημα θα δέχεται αιτήσεις

·        από την Τρίτη 28-08-2017 μετά τις 5 το μεσημέρι

·        έως την Τρίτη 04-09-2018 στις 12 το μεσημέρι.

 

Στο διάστημα αυτό, κάθε υποψήφιος που έχει λογαριασμό μπορεί να αλλάζει οποιοδήποτε στοιχείο της αίτησής του. Μετά τη λήξη της προθεσμίας, ΚΑΜΙΑ αλλαγή δεν γίνεται δεκτή.

Για να υποβάλετε αίτηση πατήστε εδώ 

 

 

 


       

             

 

 


 

   «Εξετάσεις Πιστοποίησης »

Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων ΙΕΚ, 1ης Περιόδου 2018.

 

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω αυξημένης συμμετοχής και προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλες και όλοι οι ενδιαφερόμενοι/ες παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2018» μέχρι  Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018.

Υποβολή αιτήσεων πατήστε εδώ

και οι αναλυτικές οδηγίες εδώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 


                               ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΔΙΕΚ)

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018β & ΕΑΡΙΝΟΥΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019α

Πατήστε εδώ

Τα δικαιολογητικά σας θα τα καταθέσετε αυτοπροσώπως, όπως ορίζονται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος, από 17/08/2018 έως 28/08/2018 .

 

Τον φάκελο δικαιολογητικών τον υποβάλετε στο ΔΙΕΚ Ναυπάκτου το οποίο ορίσατε ως ΔΙΕΚ Υποβολής Φακέλου στην ηλεκτρονική σας αίτηση καθημερινά τις ώρες 10.00 - 14.00.


ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Ενημερώνουμε τους σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ. Ναυπάκτου ότι εκδόθηκαν τα αποτελέσματα

των τελικών εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου κατάρτισης 2018

μετά την παράδοση των βαθμολογικών καταστάσεων από όλους τους εκπαιδευτές.

Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του . Δ.Ι.Ε.Κ. 

 


 

 

Ωράριο λειτουργίας Δ.Ι.Ε.Κ. Ναυπάκτου

 

 

Σας  ενημερώνουμε  ότι το  ΔΙΕΚ  Ναυπάκτου  από 1- 15 Αυγούστου  θα είναι κλειστό. Την Πέμπτη   16/08/2018

και μέχρι την Παρασκευή 31/8/2018

 θα   λειτουργεί  σε πρωινό  ωράριο  με  ώρες  κοινού 10:00-14:00.

 


 

 

 

 

 


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                  

 

Για 3η χρονιά πρόγραμμα Erasmus+ στο ΔΙΕΚ Ναυπάκτου 

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί για το ΔΙΕΚ Ναυπάκτου η έγκριση του Σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1 με δύο ροές, στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, του προγράμματος Erasmus+ 2017 με τίτλο: «Η πρακτική άσκηση στην Ευρώπη ως μέσο βελτίωσης των επαγγελματικών δεξιοτήτων».

Η 1η ροή του σχεδίου κινητικότητας στοχεύει στην κατάρτιση μέσω πρακτικής άσκησης 10 σπουδαστών του ΔΙΕΚ Ναυπάκτου της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στην πόλη Braga της Πορτογαλίας για 2 εβδομάδες.

 

 

 Η 2η ροή του σχεδίου κινητικότητας έχει ως στόχο την πρακτική άσκηση 10 σπουδαστών της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής» σε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία στην Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Η υλοποίηση του σχεδίου κινητικότητας θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες – σπουδαστές και προσωπικό του ΔΙΕΚ - να συνεργαστούν με επιχειρήσεις του εξωτερικού και να γνωρίσουν τις δυνατότητες απασχόλησης και σταδιοδρομίας στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΙΕΚ Ναυπάκτου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θα υλοποιήσει σχέδιο κινητικότητας στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

 

Συντονίστρια του προγράμματος Erasmus+ για το ΔΙΕΚ Ναυπάκτου είναι η κ. Παπαγεωργίου Κωνσταντίνα, Υποδιευθύντρια του ΔΙΕΚ.

 

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δεκαοκτώ εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποίησαν τη φετινή χρονιά οι μελλοντικοί αρχαιοφύλακες του ΙΕΚ Ναυπάκτου στο πλαίσιο του μαθήματος Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

 

Δυο ξεχωριστές επισκέψεις ήταν ο τελευταίος φετινός εκπαιδευτικός σταθμός των σπουδαστών της ειδικότητας « Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών Χώρων » του Δ.Ι.Ε.Κ. Ναυπάκτου, στο πλαίσιο του μαθήματος « Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα ».

 

Πιο συγκεκριμένα, οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας και στο Ζωολογικό Μουσείο που εδρεύουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών γνωρίζοντας από κοντά εξαιρετικά εκθέματα αναφορικά με την εξέλιξη της επιστήμης αλλά και του ζωικού βασιλείου.

 

Επισημαίνεται ότι, οι μελλοντικοί αρχαιοφύλακες, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτές τους κα. Γλυκερία Λουντζη Ιστορικό και κ. Χαράλαμπο Σφετσο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας και Κοινωνικό Λειτουργό, πραγματοποίησαν κατά το τρέχον σχολικό έτος δεκαοκτώ συνολικά εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους της Αχαΐας, της Αττικής, της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας.

Αποκορύφωμα όλων των δράσεων, αναμφίβολα υπήρξε η επίσκεψη των σπουδαστών μας στο Μουσείο αλλά και στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης  όπου οι καταρτιζόμενοι θα ξεναγήθηκαν σε μνημεία ανυπολόγιστης καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας, τα οποία αναμφίβολα αποτελούν διαχρονικά σύμβολα όχι μόνο της Ελληνικής Ιστορίας αλλά και του παγκόσμιου πολιτισμού.

Όλες οι εκπαιδευτικές επισκέψεις αποσκοπούσαν στην εξοικείωση των καταρτιζομένων μας με το μελλοντικό τους επάγγελμα αλλά και στην κατάλληλη προετοιμασία τους για την πρακτική άσκηση, την οποία οφείλουν να παρακολουθήσουν για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους του φύλακες των Αρχαιολογικών και Μουσειακών εγκαταστάσεων που επισκεφτήκαμε καθώς και τις αντίστοιχες Εφορείες Αρχαιοτήτων για τη σημαντική συνδρομή τους στη βιωματική εμπειρία των σπουδαστών μας. 

 

 

 

 

 


 

 Δελτίο τύπου

Την  Παρασκευή 1-6-18  πραγματοποιήθηκε στο ΔΙΕΚ Ναυπάκτου Σεμινάριο Ανανηπτών : <<Βασικής Υποστήριξης της Ζωής και Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδισμού>>.

 Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι σπουδαστές των τμημάτων Φυσικοθεραπείας Β΄ & Δ΄ εξαμήνου με τις εκπαιδεύτριες Λάμπρη Θεοδώρα και Καψή Γεωργία .

 

Οι σπουδαστές διδάχτηκαν πώς να παρέχουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση σε ασθενείς με απώλεια συνείδησης και αναπνοής , με ή χωρίς  τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. 

 

Έπειτα  από τη θεωρητική και πρακτική εξάσκηση σε προπλάσματα, δόθηκε πενταετής πιστοποίηση από το Ευρωπαικό Συμβούλιο Αναζωογόνησης ( European Resuscitation Council, ERC).

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Δεληγάκη Απόστολο , υπεύθυνο του σεμιναρίου , καθώς και όλη του την ομάδα για την  καταπληκτική επίδειξη και άρτια διεξαγωγή του σεμιναρίου.

 

 


 

 Δελτίο τύπου

 

Την Τετάρτη 30/05/2018, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων του ΔΙΕΚ Ναυπάκτου στο Σύλλογο Αλκυόνη Ναυπάκτου. Η επίσκεψη προγραμματίστηκε στο πλαίσιο των διδακτικών αντικειμένων «Εξελικτική Ψυχολογία» και «Παιδική Λογοτεχνία» που διδάσκονται οι εκπαιδευόμενες βρεφονηπιοκόμοι του ΔΙΕΚ Ναυπάκτου. 

 

Ο Σύλλογος ΑΛΚΥΟΝΗ είναι φιλανθρωπικό σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ειδικώς αναγνωρισμένο, (Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας), ενταγμένο στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Εξειδικεύεται και δραστηριοποιείται στο χώρο των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες από τον Ιούλιο του 2003, στην πόλη της Ναυπάκτου και στην ευρύτερη περιοχή, όπου δεν υπάρχει μέχρι σήμερα αντίστοιχη μέριμνα Α.Μ.Ε.Α. άλλου κρατικού ή ιδιωτικού φορέα. Πρωτεργάτες στη δημιουργία του Συλλόγου είναι γονείς - κηδεμόνες ανθρώπων με αναπηρίες, που το μέλλον τους δυστυχώς είναι αβέβαιο, καθώς και πρόσωπα ή φορείς που ευαισθητοποιούνται σε παρόμοια κοινωνικά ζητήματα στην περιοχή.

H λειτουργία του Κέντρου στηρίζεται σε εξειδικευμένο προσωπικό με σύγχρονα πρότυπα οργάνωσης και στην πολύτιμη βοήθεια εθελοντών. Ο συντονισμός και η οργάνωση των υπηρεσιών γίνονται από δύο στελέχη, υπεύθυνα για το διοικητικό και επιστημονικό τομέα. Τα τμήματα διαθέτουν εκπαιδευτές και τεχνίτες, που εποπτεύουν και καθοδηγούν τις δραστηριότητες. Επιπλέον, ειδικοί (Παιδοψυχίατρος, Ψυχολόγος, Κοινωνικός λειτουργός, Λογοθεραπευτής, Φυσικοθεραπευτής, Ειδικός παιδαγωγός, κ.ά.), είτε ως εξωτερικοί συνεργάτες, είτε ως εθελοντές στηρίζουν τη λειτουργία του Κέντρου. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών, ανεξαρτήτως ειδικότητας, που στηρίζουν, ενθαρρύνουν και συμμετέχουν ενεργά στα προγράμματα του Κέντρου.

Οι εκπαιδευόμενες βρεφονηπιοκόμοι, αφού ξεναγήθηκαν αρχικά στους χώρους του Συλλόγου Αλκυόνη, συζήτησαν έπειτα με το επιστημονικό προσωπικό του για τις Δράσεις και τις Υπηρεσίες που παρέχονται στα άτομα ΑΜΕΑ και ενημερώθηκαν για τις Ομάδες και τα Εργαστήρια του Συλλόγου (κεραμική, υπολογιστές, κατασκευή κομπολογιού και μπιζού, θερμοκήπιο, οικιακή οικονομία, κηροπλαστική κ.α.), αλλά
και για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που παρέχει μεθοδευμένες και στοχευόμενες παρεμβάσεις στους διαμένοντες με σκοπό να βελτιώσουν την λειτουργικότητά τους, την ψυχοσυναισθηματική τους ωρίμανση και την κοινωνική τους ένταξη. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επίσκεψης συζητήθηκαν τα παρακάτω:

PΕπιμορφωτικές δράσεις: Το προσωπικό και οι εθελοντές συμμετέχουν σε επιμορφωτικές συναντήσεις με ειδικούς επιστήμονες και σε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε αντίστοιχους φορείς.

PΣτήριξη οικογένειας: Οι οικογένειες των απασχολουμένων συμμετέχουν σε ομάδες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης. Ενημερώνονται και καθοδηγούνται να οργανώσουν κατάλληλα το χώρο διαβίωσης και να συμμετέχουν στην εκπαίδευση του παιδιού τους ενεργά.

PΕυαισθητοποίηση κοινής γνώμης: Το Κέντρο στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού του συλλόγου «Αλκυόνη» συμμετέχει σε δράσεις και εκδηλώσεις για την εξάλειψη του στίγματος της αναπηρίας, την ενημέρωση της κοινωνίας και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

 

Η εν λόγω εκπαιδευτική επίσκεψη έδωσε τη σημαντική ευκαιρία στις εκπαιδευόμενες Βρεφονηπιοκόμους του ΔΙΕΚ Ναυπάκτου να έρθουν σε επαφή με μία κομβική και καθοριστική, για την τοπική αλλά και την ευρύτερη κοινωνία, οργάνωση υποστήριξης ατόμων ΑΜΕΑ και να γνωρίσουν τις δράσεις και τα προγράμματά της.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τη Διεύθυνση του Συλλόγου «Αλκυόνη»  που έδωσε αυτή τη σημαντική ευκαιρία στις εκπαιδευόμενες του ΔΙΕΚ Ναυπάκτου, την ψυχολόγο της οργάνωσης, κα Αικατερίνη Χριστιά, καθώς και τους υπόλοιπους επιστημονικούς συνεργάτες της - κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, γυμναστές και λοιπούς συνεργάτες που συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία της εκπαιδευτικής επίσκεψης, αλλά και την εκπαιδεύτρια του τμήματος Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, κα Τιτίκα-Κωνσταντίνα Τσιντώνη.

 

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 29/05/18  από τους  εκπαιδευόμενους του τμήματος  « Βοηθός Φυσικοθεραπείας» Δ΄ εξαμήνου του Δ.Ι.Ε.Κ. Ναυπάκτου, στα πλαίσια του  μαθήματος  «Νοσηλευτική».

 

Οι σπουδαστές συνοδευόμενοι  από την εκπαιδευτικό κα.  Θεοδώρα Λάμπρη, επισκέφτηκαν το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Οι τελειόφοιτοι  είχαν την δυνατότητα να δουν  τους χώρους, την οργάνωση και δομή του ΚΕΦΙΑΠ , καθώς και να εξερευνήσουν  τα μηχανήματα φυσικοθεραπείας του γυμναστηρίου και της πισίνας. Επιπλέον είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την κλινική αποκατάστασης για ασθενής με κακώσεις του νωτιαίου μυελού και  να συνομιλήσουν με τον προϊστάμενο του ΚΕΦΙΑΠ  κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο καθώς με άτομα από το διοικητικό προσωπικό. 

 

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Β. Γιαννακόπουλο για τη φιλοξενία και την εποικοδομητική εμπειρία  που πρόσφερε στους σπουδαστές μας.